Glutenfri kladdkaka med dulce de leche & flingsalt
Kategori: Kladdkaka med fyllning

200 g smör/margarin
50 g mörk choklad
3 ägg
1 dl farinsocker
1/2 dl socker
2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl glutenfritt ströbröd
5 msk kakao
1/2 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (397g)
flingsalt
Smät matfettet och rör ner chokladen. Rör ihop ägg, farinsocker och socker. Mixa havregrynen till mjöl med en stavmixer. Blanda ner havremjölet, ströbröd och kakao i ägg och sockerblandningen. Rör ihop lite grann och häll sedan i matfettet med den smälta chokladen i. Häll smeten i smord och bröad springform. Klicka ut dulce de leche lite varstans på smeten och strö på flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min
/ Urban
Receptet är Ellanore Rollvéns, vilket vann Arlas kladdkakeracet 2017.