Äppelpajkladdkaka
Kategori: Frukt, Ljusa kladdkakor

175 g smör/margarin
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 3/4 dl mjöl
2 äpplen
Smält matfettet i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt mjöl och matfettet och rör till en jämn smet. Skala och riv ner två äpplen och rör ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad springform.
4 äpplen
1 msk kanel
5 msk socker
Skala och skiva äpplena i tunna skivor, doppa äppelskivorna i kanel och socker blandningen och lägg dem ovanpå äppelkladdkaka smeten.
100 g smör/margarin
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
2 msk ljus sirap
Blanda dessa ingredienser till en smulig deg och smula ut den över äppelkladdkakan.
Grädda i ugnen på 190 grader i 25-30 minuter.
/Urban
Receptet är från mittkok.expressen.se