kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Äppelpajkladdkaka

Kategori: Frukt, Ljusa kladdkakor

 
175 g smör/margarin
2 1/2 dl socker 
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 3/4 dl mjöl
2 äpplen
 
Smält matfettet i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt mjöl och matfettet och rör till en jämn smet. Skala och riv ner två äpplen och rör ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad springform.
 
4 äpplen
1 msk kanel
5 msk socker
 
Skala och skiva äpplena i tunna skivor, doppa äppelskivorna i kanel och socker blandningen och lägg dem ovanpå äppelkladdkaka smeten. 
 
100 g smör/margarin
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
2 msk ljus sirap
 
Blanda dessa ingredienser till en smulig deg och smula ut den över äppelkladdkakan. 
 
Grädda i ugnen på 190 grader i 25-30 minuter. 
 
/Urban 
 
Receptet är från mittkok.expressen.se
Kommentera inlägget här: