Kladdkaka med mjölkchoklad mousse, blåbär och grädde
Kategori: Bär, Choklad, Kladdkaka med topping

100 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
1.5 dl mjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Smält matfettet. Rör ihop socker och ägg, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda på 175 grader i 20 minuter.
150 g Mjölkchoklad
5 dl grädde
4 dl Blåbär
Värm 1 dl grädde i en kastrull, ta bort kastrullen från värmen och tillsätt 150 g mjölkchoklad. Smält chokladen under omrörning och häll den sedan i en bunke och låt svalna i rumstemperatur.
Vispa 4 dl grädde som du sedan låter stå i rumstemperatur en stund. Blanda 2 dl av grädden med den smälta chokladen och rör ihop till en mousse. Bred ut den på kladdkakan.
Strö ut blåbär över chokladmoussen, klicka ut grädde i mitten av kladdkakan och avsluta med blåbär. Låt kladdkakan stå i kyl innan den serveras.
/ Urban