kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Marianne kladdkaka

Kategori: Kladdkaka med topping, Mint

 
 
150 g smör / margarin 
3 ägg
4.5 dl socker
5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker 
2.25 dl mjöl
 
Smält matfettet. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda i ca 20 minuter på 175 grader. 
 
3 dl grädde
150-175 g Marianne godis (röda) 
 
Hacka sönder Marianne godisarna lite grann. Värm 3 dl grädde och låt Marianne godisarna smälta. Se dock till att grädden inte kokar. Låt Marianne grädden stå i kylen minst 6 timmar innan du vispar den. 
 
Minimarshmallows 
 
Lägg Minimarshmallows på kladdkakan och bre ut Marianne grädden ovanpå och toppa med några Minimarshmallows. 
 
/Urban 
 
 
Kommentera inlägget här: