Kladdkaka med saffransfudge
Kategori: Jul kladdkakor

150 g smör/margarin
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 krm salt
Smält matfettet. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en smet.
Häll i smeten i smord och bröad springform. Grädda den på 175 grader i ca 25-27 minuter och låt den svalna.
Saffransfudge:
1 1/2 dl grädde
3/4 dl sirap
1 dl socker
50 g smör/margarin
0,75 g saffran
150 g vit choklad
Koka upp grädde, socker, sirap och smör. Låt koka under omrörning i ca 5-7 minuter. Tillsätt saffran och hackad Vit choklad och rör runt till fudgesmet. Häll saffransfudgen över kladdkakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat.
/ Urban