kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Kladdkaka med Dumletryffel

Kategori: Allmänt

 
 
150 g smör/margarin
3 ägg
4.5 dl socker
6 msk kakao
3 st vaniljsocker
1 krm salt
2.25 dl mjöl
 
Smält matfettet, vispa ihop ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet. 
 
Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda på 175 grader i ca 20 minuter och låt svalna helt. 
 
Dumletryffel:
 
1/2 burk Kondenserad mjölk
220 g Dumlekola
75 g Mörk choklad
Flingsalt
 
Häll en halv burk kondenserad mjölk i en kastrull och värm den på medelvärme. Rör om hela tiden så att den inte bränns vid. Ta bort kastrullen från plattan när den kondenserad mjölken börjat koka och rör ner choklad och dumlekolorna till en jämn smet. Låt tryffelsmeten svalna och tjockna litegrann innan den breds ut över kladdkakan. Dekorera med flingsalt. 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: