kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Saffran och clementin kladdkaka

Kategori: Jul kladdkakor

 
200 g smör/margarin
0.5 g saffran 
150 g Vit choklad 
3 ägg
2 dl socker 
1 - 2 st pressad clementin+ skal
2 dl mjöl
 
Smält matfettet, blanda i saffran och vit choklad. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda på 175 grader i ca 20-23 minuter och låt kladdkakan svalna. 
 
3 dl grädde
1 clementin rivet skal
50 g Vit choklad
 
Vispa grädden och blanda i rivet clementin skal och riven vit choklad. Bred ut clementingrädden på kladdkakan och toppa med clementiner.
 
Det går lika bra att använda satsumas eller mandarin istället för clementin.
 
/ Urban 
Kommentera inlägget här: