Rabarberpaj kladdkaka
Kategori: Allmänt

100 g smör/margarin
100 g Vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
175 g rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker:
50 g rumsvarmt smör/margarin
1 dl havregryn
0.75 dl mjöl
2 tsk socker
Smält matfettet och låt chokladen smälta. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en smet och häll smeten i en smord och bröad springform.
Skölj och dela rabarbern i små bitar. Blanda rabarber bitarna med socker, potatismjöl och vaniljsocker. Strö ut fyllningen på kladdkakan.
Blanda ihop matfett, havregryn, mjöl och socker till en smuldeg och toppa kladdkakan med smulorna.
Grädda kladdkakan i ugnen på 175 grader i ca 22 minuter.
