kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Morotskladdkaka

Kategori: Allmänt

 
2 medelstora morötter 
200 g smör/margarin
2,5 dl strösocker
3 dl mjöl
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
2 krm malen ingefära
4 ägg
0,5 dl farinsocker
 
Skala och riv morötterna fint och smält matfettet. Blanda ihop rivna morötter, matfett, socker, mjöl, kanel, kardemumma, ingefära, ägg och farinsocker. 
 
Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i kylen några timmar. 
 
Frosting:
300 g färskost 
100 g mjukt rumsvarmt smör 
1.5 dl florsocker 
 
Vispa ihop smör och färskost till en krämig smet med elvisp. Tillsätt sedan florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting och bre ut den på morotskladdkaka. 
 
Karamelliserade morötter:
Lite matfett 
Morot
2-3 msk rörsocker
1 dl vatten
 
Dela en morot i små längder. Lägg rörsocker och morötterna i en het kastrull. Låt dem karamelliseras en stund och häll sedan på 1 dl vatten och koka morötterna tills all vätska har kokat bort. Låt de karamelliserade  morötterna svalna och lägg dem sedan på frostingen 

/ Urban 

Kommentera inlägget här: