Kladdkaka med chokladkola och flingsalt
Kategori: Allmänt

200 g smör/margarin
3 ägg
3 dl socker
1.5 dl mjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Smält matfettet, vispa ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en smet och häll i en smord och bröad springform. Grädda på 175 grader i ca 20 min.
1,5 dl vispgrädde
25 g smör/margarin
0,75 dl ljus sirap
1,5 dl socker
2 msk kakao
Flingsalt
25 g smör/margarin
0,75 dl ljus sirap
1,5 dl socker
2 msk kakao
Flingsalt
Blanda alla ingredienser till chokladkolan i en kastrull. Låt koka upp och låt sjuda under omrörning till 122 grader. Häll chokladkolan över kladdkakan och strö över flingsalt. Låt stelna i kylskåpet ett par timmar.
/ Urban