Jordnötskladdkaka med mjölkchokladtäcke
Kategori: Choklad, Kladdkaka med topping
3 ägg
4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl mjöl
1 nypa flingsalt
150 g smält smör/margarin
2 - 2 1/2 dl jordnötssmör
200 g mjölkchoklad
1/2 dl grädde
Smält matfettet. Rör ihop ägg och socker, tillsätt de torra ingredienserna och till sist matfettet. Häll smeten i en smörad/bröad springform.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter på 175 grader.
Ta ut kladdkakan och klicka ut 2 1/2 dl jordnötssmör. Låt det smälta över kakan och bred försiktigt ut det till ett tunt lager.
Låt grädden sjuda och bryt ner mjölkchokladen, rör ihop till en fin smet. Fördela mjölkchokladsmeten över jordnötstoppingen och låt kakan svalna.
/ Urban
P.S. Receptet kommer från Jennys matblogg D.S