kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Glutenfri kladdkaka med Ahlgrens bilar fluff

Kategori: Glutenfri, Kladdkaka med topping

 
150 g margarin/smör
3 ägg
2.5 dl socker
1 1/2 dl kokosmjöl
5 msk kakao
1/2 msk vaniljsocker 
2 krm salt
 
Smält matfettet. Rör ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i en smord bröad (kokos eller kokosmjöl) springform och grädda på 175 grader i 15 minuter. 
 
60 st Ahlgrens bilar
3 dl grädde
Karamellfärg
 
Smält Ahlgrens bilar i grädde, men grädden får ej koka. Låt det svalna helt i kylen och ta sedan en elvisp och vispa sedan ihop det till fluff och bred ut det över kladdkakan. Toppa med lite Ahlgrens bilar. 
 
/ urban