kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Saffranskladdkaka med chokladglasyr och granatäpplekärnor

Kategori: Allmänt

 
100 g smör/margarin 
100 g Vit choklad 
1 påse saffran 
2 ägg
2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
2 1/2 dl mjöl 
 
Smält matfettet och blanda i chokladen och saffran. Rör runt tills chokladen smält. Rör ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. 
 
Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda på 175 grader i ca 18 minuter. Låt den svalna. 
 
Chokladglasyr:
1 dl grädde
0.5 dl socker
0.5 dl ljus sirap
80 g mörk choklad 
50 g smör/margarin 
50 g mjölkchoklad 
Granatäpplekärnor