kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Choklad kladdkaka med kolatäcke & vit choklad

Kategori: Choklad, Kladdkaka med topping

 
225 g smör/margarin
100 g mörk choklad 
3 dl socker
3 dl gräddfil
4 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver 
1 krm salt
 
Smält matfettet i en kastrull. Dela chokladen i bitar som du sedan låter smälta i matfettet. Rör ihop ägg och socker och rör sedan ner gräddfilen och chokladsmöret. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt och blanda ner det i smeten. 
 
Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda i ugnen ca 22-25 minuter på 175 grader. 
 
100 g vit choklad 
1 burk dulce de leche 
 
Låt kladdkakan svalna och bred sedan ut dulce de leche över kakan och toppa med riven vit choklad. 
 
/ Urban