kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Mazarin kladdkaka

Kategori: Kladdkaka med topping, Ljusa kladdkakor

 
150 g smör/ margarin 
2 1/2 dl socker 
2 ägg
1 tsk kardemumma 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl mjöl 
 
Smält matfettet, rör ihop socker och ägg och tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i smord och bröad springform. 
 
Fyllning:
150 g mandelmassa 
50 g smör
1 ägg
 
Riv mandelmassan och blanda den tillsammans med rumsvarmt smör. Tillsätt ägget och knåda ihop till en smet. Lägg fyllningen i mitten av kladdkakan. 
 
Grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter och låt den sedan svalna. 
 
Glasyr:
Rör ihop florsocker med lite apelsinsaft och vatten till glasyr. Om den blir för rinnig i med mer florsocker och om den är för tjock tillsätt mer vatten. Häll glasyren i mitten av kladdkakan och låt stelna.
 
/ Urban 
 
Receptet ursprungligen från Sweet and simple