kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Kladdkaka med Dulce de leche fyllning

Kategori: Kladdkaka med fyllning

 
 
100 g smör/margarin
100 g mörk blockchoklad
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
1 krm salt
2 dl socker
150 g kesella 
2 ägg
1 burk karamelliserad mjölk (Dulce de leche)
 
Smält matfettet och lägg i chokladen och låt den smälta. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ihop socker, ägg och kesella. Sikta ner mjölblandningen tillsammas med chokladblandningen. 
 
Häll hälften av smeten i en smord och bröad springform. Klicka på den karamelliserade mjölken så jämnt som möjligt över kakan. Bred sedan ut resterande kladdkaksmet och grädda på 200 grader i 20-22 minuter.
 
/ urban