kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Hallonpaj kladdkaka

Kategori: Bär, Ljusa kladdkakor

 

 

150 g smör/margarin

75  - 100 g vit choklad 

3 ägg            

3 dl socker

3 dl mjöl 

3 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

Smält matfettet och låt den vita chokladen smälta i under omrörning. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt sedan övriga ingredienser och rör ihop till en smet. 

Häll smeten i en smord och bröad springform. 

Smuldeg:
75 g rumsvarmt smör/margarin
2 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1.5 msk vaniljsocker

Fyllning:
175 g hallon – frysta eller färska

Strö ut hallonen över kladdkakan och strö över smuldegen. Grädda på 175 grader i ca 22-25 minuter. 

Servera med vaniljsås. 

/ Urban