kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Kanelbulle Kladdkaka

Kategori: Ljusa kladdkakor

 
200 g smör/margarin 
4 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 msk kardemumma 
 
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker, tillsätt mjöl, kardemumma och det smälta matfettet. Rör ihop till en fin smet och häll i en stor (28 cm) smörad och bröad springform. 
 
25 g smör/margarin
2 msk socker
2 msk kanel 
 
Blanda till fyllningen av smält matfett, socker och kanel. Häll fyllningen på kladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle. Strö över 2-3 msk pärlsocker. 
 
Grädda i ugnen på 180 grader i 15-20 minuter.
 
Om du använder en mindre springform behöver kladdkakan ev stå inne lite längre tid.
 
/ urban 
 
Receptet är hämtat från fixasjalv.se