Chokladbiskvi kladdkaka
Kategori: Choklad, Kladdkaka med fyllning, Kladdkaka med topping
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
2 st vaniljsocker
1 krm salt
1.5 dl mjöl
100 g smält margarin/smör
Smält matfettet. Rör ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i en smord bröad springform och grädda i ca 20 min på 175 grader. Och låt sedan kladdkakan svalna.
Smörkräm:
200 g smör
2.5 dl florsocker
1.5 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Chokladöverdrag:
150 g mörk choklad
75 g ljus choklad
Rör med elvisp ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred ut smörkrämen över kladdkakan. Ställ kladdkakan i frysen så att smörkrämen stelnar.
Smält chokladen i vattenbad och bred ut den över kakan.
/ urban