Glutenfri kladdkaka med chokladglasyr och fruktopping
Kategori: Bär, Choklad, Frukt, Glutenfri, Kladdkaka med topping
150 g smör/margarin
3 ägg
2 1/2 dl råsocker
1/2 dl kokossocker
1 1/2 dl mandelmjöl
5 msk kakao
2 krm vaniljsocker
1 krm salt
Smält matfettet. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör ihop till en fin smet och häll i en smord och bröad springform. Grädda kladdkakan i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter.
Chokladglasyr:
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk flytande honung
2 1/2 msk smör
Fruktopping:
Blåbär
Banan
Kiwi
Hallon
Frysta granatäppelkärnor
Värm grädden och honungen på spisen och låt chokladen smälta i under omrörning. Rör slutligen i smöret lite i taget. Bred ut chokladglasyren över kakan och toppa med blåbär, banan, kiwi, hallon och granatäppelkärnor.
/ Urban