Mazarin kladdkaka
Kategori: Kladdkaka med topping, Ljusa kladdkakor
150 g smör/ margarin
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
Smält matfettet, rör ihop socker och ägg och tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i smord och bröad springform.
Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g smör
1 ägg
Riv mandelmassan och blanda den tillsammans med rumsvarmt smör. Tillsätt ägget och knåda ihop till en smet. Lägg fyllningen i mitten av kladdkakan.
Grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter och låt den sedan svalna.
Glasyr:
Rör ihop florsocker med lite apelsinsaft och vatten till glasyr. Om den blir för rinnig i med mer florsocker och om den är för tjock tillsätt mer vatten. Häll glasyren i mitten av kladdkakan och låt stelna.
/ Urban
Receptet ursprungligen från Sweet and simple