Mörk choklad kladdkaka med nutellamaräng
Kategori: Bär, Choklad, Kladdkaka med topping
150 g smör/margarin
150 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
3 msk kakao
2.5 dl mjöl
1 tsk salt
2 ägg
2 dl socker
3 msk kakao
2.5 dl mjöl
1 tsk salt
Smält matfettet och lägg i chokladen och låt den smälta. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt kakao, mjöl och salt och tillsist matfettet med den smälta chokladen.
Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda i mitten av ugnen i cirka 13 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
4 äggvitor
1.25 dl strösocker
100 g nutella
1.25 dl strösocker
100 g nutella
Vispa äggvitorna till fast maräng med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget. Smält nutella litegrann i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten.
Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Servera gärna med färska bär och grädde.
/ Urban