Kardemumma kladdkaka med blåbärsfrosting och hallon
Kategori: Allmänt
100 g smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 tsk stött kardemumma
Smält matfettet. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Tillsätt det smälta matfettet och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda på 175 grader i ca 18 min.
Blåbärsfrosting:
150 g mascarpone
1 dl grädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl blåbär (färska eller tinade)
1/2 citron skal och saft.
Vispa ihop mascarpone, florsocker, grädde och vaniljsocker. Blanda i blåbären utan att röra för mycket. Riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Fyll en spritspåse med krämen.
Spritsa på blåbärsfrosting och garnera med blåbär och hallon.
/ Urban