Saffranskladdkaka med vitchoklad, färskost, kardemumma & passionsfrukt
Kategori: Allmänt, Jul kladdkakor
150 g smör/margarin
100 g vit choklad
0.5 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl mjöl
1/2 krm salt.
Smält matfettet och låt chokladen smälta i och tillsätt saffran. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda på 175 grader i ca 15 minuter.
75 g vit choklad
0.75 dl grädde
150 g färskost naturell
0.75 tsk kardemumma kärnor
2 passionsfrukter
När saffranskladdkakan svalnat värm 0.75 dl grädde och låt den vita chokladen smälta i. Vispa i färskosten. Bred ut det över saffranskladdkakan och låt stå i kyl minst en timme.
Toppa kakan med 0.75 tsk kardemumma kärnor och saft/kärnor från två passionsfrukter.
/ Urban