Marshmallow-kladdkaka med kola & choklad
Kategori: Allmänt
150 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
Smält matfettet, vispa ihop ägg och socker, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda på 175 grader i 14 minuter.
150 g marshmallow
1 burk dulce de leche
Skär marshmallows i mindre delar och strö ut dem över kakan. Grädda kladdkakan i ytterligare i 4-5 min på 175 grader. Låt kakan svalna i 5-10 minuter. Bred sedan ut en burk dulce de leche över marshmallowstäcket.
75 g mörk choklad
125 g mjölkchoklad
1 dl grädde
Smält chokladen i ett vattenbad. Värm grädden i en kastrull och blanda samman grädden och den smälta chokladen, och bred ut det över kakan.
/ Urban