Kladdkaka med Dumletryffel & flingsalt
Kategori: Allmänt
225 g smör eller margarin
3 1/2 dl socker
4 ägg
2 1/4 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
3 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Smält matfettet, vispa ihop socker och ägg och tillsätt övriga ingredienser, rör ihop till en smet och häll i en smord och bröad springform. Grädda i 20-25 minuter på 175 grader.
Låt kakan svalna.
1/2 burk kondenserad mjölk
220 g Dumle
100 g mörk choklad
Flingsalt
Värm kondenserad mjölk i en kastrull och rör om hela tiden så att den inte bränns vid. Ta bort kastrullen från plattan när mjölken börjar koka. Rör ner Dumlekolor och chokladen. Låt Dumletryffeln svalna en liten stund och bre sedan ut den över kladdkakan. Toppa med flingsalt.
/ Urban