Dumle chokladägg kladdkaka
Kategori: Allmänt
3 ägg
4 1/2 dl socker
6 msk kakao
3 st vaniljsocker
1 1/2 krm salt
2.25 dl mjöl
150 g smält margarin/smör
1 1/4 påse Dumle chokladägg
Smält matfettet och låt Dumle chokladäggen smälta i, vispa ihop ägg och socker, tillsätt övriga ingredienser och till sist den smälta chokladblandningen. Rör ihop till en smet och häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda på 175 grader i ca 22 minuter. Låt sedan kladdkakan svalna.
150 g mörk choklad
1.5 dl grädde
3/4 påse Dumle chokladägg
Drageägg
Skär den mörka chokladen i bitar. Koka upp grädden och lyft bort kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i under omrörning. Häll chokladen över kladdkakan och toppa med Drageägg och Dumle chokladägg.
/ Urban