kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Kladdkaka med Kondenserad mjölk och Rice Krispies topping

Kategori: Kladdkaka med topping

 
 
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl mjöl
150 g smält smör/margarin
1 burk kondenserad mjölk
Rice Krispies
150 g mjölkchoklad
 
 
 
Lägg burken med kondenserad mjölk i en kastrull och låt koka i tre timmar. Hela burken ska vara täckt med vatten. Efter det att den kokat i tre timmar så kyl ner den.
 
Smält smör/margarin. Rör ihop ägg och socker, rör sedan i de torra ingredienserna och till sist det smälta matfettet. 
 
Bred ut hälften av kladdkakesmeten i en smord/bröad springform. Bred sedan ut den kondenserade mjölken (kolasåsen) över och toppa till sist med resten av kladdkakesmeten. 
 
Grädda i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter. 
 
Smält mjölkchokladen över vattenbad och blanda i några dl Rice Krispies. Bred sedan ut Rice Krispies chokladen över kladdkakan.
 
/ Urban
 
P.S Receptet kommer från Jennys matblogg D.S
 
Kommentera inlägget här: