Kexchoklad kladdkaka med Vit chokladmousse och kondenserad mjölk
Kategori: Choklad, Kladdkaka med fyllning, Kladdkaka med topping

Gör två kexchokladkladdkakor:
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljocker
60 g kexchoklad
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser.
Grädda i ugnen i 15 minuter på 175 grader. Under tiden så hackar du kexchokladen i bitar. Ta ut kladdkakan och tryck ner och strö över kexchokladbitarna och grädda ytterligare i 5 minuter.
Vit chokladmousse:
150 g vit choklad
2 dl grädde
100 g philadelphia ost
Värm grädden (får absolut inte koka!), och smält ner den vita chokladen. Ställ in i kylen och låt svalna. Lägg i philadelphia osten och vispa ihop det till en bra konsistens.

1 burk kondenserad mjölk
1 påse mini Kexchoklad
Koka en burk kondenserad mjölk i 2-3 timmar, se till så att det kokande vattnet hela tiden täcker burken. Låt svalna.
Bred ut den vita chokladmoussen på en av kexchokladkladdkakorna, och lägg sedan över den andra kexchokladkladdkakan. Toppa med kolasåsen (kondenserad mjölk) och minikexchoklad som man försiktigt trycker ner i kakan.
Ett tips är att frysa in en av kexchokladkladdkakorna, det är nämligen lättare att flytta den då!

/ Urban