kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Lakrits kladdkaka med hallonfluff (Glutenfri)

Kategori: Bär, Kladdkaka med topping, Lakrits

 
125 g smör/margarin 
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
2 dl rismjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver 
10 Turkisk peppar karameller krossade
 
Smält matfettet. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt rismjöl, kakao och de krossade karamellerna. Häll i matfettet och rör ihop till en jämn smet. 
 
Smörj en springform och bröa med kokosflingor. Grädda på 175 grader i 25-28minuter. Låt den svalna. 
 
Hallonfluff:
 
225 g hallon
250 g mascarpone 
1/2 dl florsocker 
 
Mosa hallonen och rör ner dem i mascarponen tillsammas med florsocker. 
 
Bred ut hallonfluffet på kladdkakan och garnera med några hallon
 
/ urban 
Kommentera inlägget här: