Hasselnöts kladdkaka med kolasås
Kategori: Choklad, Kladdkaka med topping
100 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
75 g mjölkchoklad
25 g mörk choklad
3 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g hackade hasselnötter
Smält matfettet, ta kastrullen från plattan och låt chokladen smälta under omrörning.
Rör ihop ägg och socker. Tillsätt kakao, mjöl, vaniljsocker, chokladsmeten och hackade hasselnötter. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Kolasås:
200 g smör
2 dl socker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt det sedan sjuda på svag värme i ca 20-25 minuter. Rör om ofta.
Servera kladdkakan med kolasåsen och grädde.
/ urban