Ballerina kladdkaka
Kategori: Choklad, Kladdkaka med fyllning, Kladdkaka med topping

2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1.5 dl mjöl
100 g margarin/smör
Smält matfettet. Rör ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda i ugnen i ca 20 minuter på 175 grader.
Mördegslock
100 g margarin/smör
2 dl mjöl
1 dl socker
1 ägg
Rör snabbt ihop alla ingredienserna för hand. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Använd springformens kantring och ställ ett glas i mitten för att skapa ett håll. Tryck ut degen i formen. Ta bort glaset och springformen och gör försiktigt Ballerina vågmönster med en sked. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Bred ut 3 dl Nutella på kladdkakan, en extra klick i mitten. Sätt försiktigt på mördegslocket och servera med grädde.

/ urban
Idén är från fixasjalv.se