Kladdkaka med Rollo fluff och Daim
Kategori: Choklad, Kladdkaka med topping
3 ägg
4.5 dl socker
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2.25 dl mjöl
Smält matfettet, rör ihop ägg och socker, tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i en smörad och bröad springform.
Grädda i ugnen i ca 20-22 min på 175 grader.
250 g Rollo-kolor (engelsk kola)
3 dl grädde
Dubbel-Daim
Häll 3 dl grädde i en kastrull och värm den, tillsätt 250 g Rollo kolor i små bitar och låt dem smälta. Men grädden får inte koka.
När kolorna lösts upp så ta bort kastrullen från plattan, och ställ den i kylen över natten. Vispa sedan smeten så att det blir fluff och bred ut över kladdkakan. Toppa med krossade bitar från en dubbel Daim.
/ urban