Vit chokladkladdkaka med fläderblomskräm och jordgubbar
Kategori: Bär, Kladdkaka med topping, Ljusa kladdkakor
100 g smör / margarin
100 g vit choklad
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
Smält matfettet och låt chokladen smälta i, vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och slutligen det smälta matfettet/chokladen och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord och bröad springform.
Grädda på 200 grader i 15-20 minuter.
Fläserblomskräm:
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 - 1 1/4 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 1/2 msk potatismjöl
Rör ihop ägg, socker och fläderblomssaft i en kastrull. Tillsätt potatismjöl och koka upp under vispning. Ta bort kastrullen från värmen när krämen tjocknat. Låt svalna och bred sedan ut krämen på kladdkakan och toppa med jordgubbar.
/ Urban