Lakrits och choklad kladdkaka
150 g smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
3/4 dl kakao
3/4 msk Lakritspulver
Smält matfettet. Rör ihop ägg och socker och tillsätt kakao, mjöl, lakritspulver och till sist matfettet. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter på 175 grader.
1 1/2 dl grädde
1 msk Lakritspulver
150 g mörk choklad
1 dl socker
3/4 dl sirap
50 g smör/margarin
Blanda lakritspulver med 1/2 dl grädde. Hacka den mörka chokladen. Koka upp 1 dl grädde, socker, sirap, matfett och den hackade chokladen. Låt koka 6-7 minuter under omrörning. Tillsätt lakrits grädden och rör ihop.
Häll lakrits chokladen över kladdkakan och ställ den i kylen och låt den stelna.
Gott med jordgubbar och grädde som tillbehör.
/ Urban