Semmelkladdkaka (mandelmjöl)
Kategori: Allmänt, Semmelkladdkaka
150 g smör/margarin
2 dl socker
3 ägg
2.5 dl mandelmjöl
0.75 dl vetemjöl
1.5 + 0.5 tsk kardemumma kärnor
1 tsk mald kardemumma
Mandelmassa
Grädde
Skållad & hackad sötmandel
Smält matfettet. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt mandelmjöl, vetemjöl, mortlade kardemumma kärnor och mald kardemumma och det smälta matfettet. Rör ihop till en smet och häll smeten i en smord och bröad springform.
Grädda kladdkakan på 175 grader i ca 15-17 min och låt den svalna.
Riv mandelmassa över kladdkakan och spritsa ut grädde och toppa med skållad & hackad sötmandel samt 0.5 tsk mortlade kardemumma kärnor.
Alternativt riv mandelmassa över kladdkakan och pudra med florsocker.
/ Urban