Banankladdkaka med jordnötter & mjölkchokladfluff
Kategori: Allmänt
125 g smör/margarin
1 banan
2 ägg
2 1/2 dl farinsocker
2 dl mjöl
1 dl jordnötter
50 g mörk choklad
Smält matfettet. Mosa bananen i en bunke och blanda ner ägg,
farinsocker och mjöl. Rör ner det smälta matfettet och blanda ihop det till en smet. Vänd ner jordnötter och hackad mörk choklad.
Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda 15-17 min på 175 grader. Låt svalna och låt stå i kyl över natten.
Mjölkchokladfluff:
3 dl grädde
100 g mjölkchoklad
Värm grädden, men låt den inte koka. Hacka chokladen och rör ner den tills den smält. Häll blandningen i en skål och låt stå kallt över natten.
Jordnötter
Hackad mjölkchoklad
Dulce de leche
Vispa upp fluffet och bre på kakan, garnera med hackad mjölkchoklad, dulce de leche och jordnötter
Receptet hämtat från tidningen Året Runt.
/ Urban