Kladdkaka med chokladsmörkrämer, björnbär och hallon
Kategori: Allmänt
200g smör/margarin
3 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
Smält matfettet, vispa ihop socker och ägg och tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en slät smet och häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda på 175 grader i ca 20 min. Låt svalna helt.
Chokladsmörkrämer:
0.75 dl grädde
150 g mjölkchoklad
50 g rumsvarmt smör
0.75 dl grädde
150 g mörk choklad
50 g rumsvarmt smör
150 g mörk choklad
50 g rumsvarmt smör
Värm grädde i två kastrull (men inte koka) och tillsätt chokladen som du hackat litegrann. Ta av från värmen och rör tills chokladen smält. Häll över chokladkrämen varsin bunke och låt svalna i rumstemperatur. Vispa sedan ner rumsvarmt smör i chokladkrämerna lite i taget och vispa slätt. Låt stå i ca 30 minuter.
Bred på mjölkchokladsmörkrämen på kladdkakan och ställ kladdkakan i kylen en stund så krämen stelnar litegrann. Bred sedan på den mörka chokladsmörkrämen och toppa med björnbär, hallon och kolasås.
/ Urban