kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Äppelkladdkaka med kanelfrosting & hasselnötter

Kategori: Allmänt

 
 
100 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk rivet citronskal
100 g hackad vit choklad 
2-3 rivna äpplen
 
Smält matfettet, rör ihop ägg och socker och tillsätt mjöl, flingsalt, kanel, citronskal, hackad vitchoklad, matfett och rivet äpple. Rör ihop till en fin smet och häll smeten i en smord och bröad springform. Strö på lite mer kanel och grädda på 175 grader i ca 18-20 min. Låt den sedan svalna helt. 
 
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl grädde
1/2 tsk kanel
 
1 dl hasselnötskärnor
 
Vispa färskost och florsocker fluffigt och vispa sedan ner grädden lite i taget. Vispa till en fluffig frosting och blanda ner kanel. Bred frostingen på äppelkladdkakan. Toppa med kanel och 1 dl hackade hasselnötskärnor. 

/ Urban

 
 
Kommentera inlägget här: