Äppelkladdkaka med kanelfrosting & hasselnötter
Kategori: Allmänt
100 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk rivet citronskal
100 g hackad vit choklad
2-3 rivna äpplen
Smält matfettet, rör ihop ägg och socker och tillsätt mjöl, flingsalt, kanel, citronskal, hackad vitchoklad, matfett och rivet äpple. Rör ihop till en fin smet och häll smeten i en smord och bröad springform. Strö på lite mer kanel och grädda på 175 grader i ca 18-20 min. Låt den sedan svalna helt.
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl grädde
1/2 tsk kanel
1 dl hasselnötskärnor
Vispa färskost och florsocker fluffigt och vispa sedan ner grädden lite i taget. Vispa till en fluffig frosting och blanda ner kanel. Bred frostingen på äppelkladdkakan. Toppa med kanel och 1 dl hackade hasselnötskärnor.
/ Urban