Saffranskladdkaka med vit choklad, mandelmassa, crème fraiche-frosting och granatäpple
Kategori: Allmänt
125 g smör/margarin
1/2 dl socker
3 ägg
3 msk vaniljsocker
1.75 dl mjöl
1/4 tsk salt
100 g mandelmassa
O.5 g saffran
100 g vit choklad
Smält matfettet och låt vita chokladen smälta i tillsammans med saffran. Vispa ihop socker och ägg och tillsätt mjöl, salt, riven mandelmassa och den smälta chokladen/saffran/matfett. Rör ihop till en smet och häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter och låt den svalna helt.
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Granatäpple kärnor
Vispa crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en fast kräm och bred ut över kladdkakan, toppa med granatäpple kärnor
/ Urban.