kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Päron kladdkaka & After Eight grädde

Kategori: Frukt

 
200 g smör / margarin 
3 ägg
4 dl socker
3 3/4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker 
3 päron 🍐 
 
Smält smör/margarin, vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, smält smör/margarin och päron som rivits till mos. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter på 175 grader. 
 
3 dl Grädde 
20 bitar After Eight 
 
Värm grädden men låt den inte koka. Rör i After Eight och rör runt tills den lösts upp. Låt stå kallt några timmar, gärna över natten och vispa den sedan den med elvisp. 
 
 
/ Urban 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: