kladdkakemannen.blogg.se

EN BLOGG OM KLADDKAKOR

Salted Caramel Kladdkaka

Kategori: Allmänt

 
150g smör/margarin 
3 ägg
4 1/2 dl socker 
2 1/4 dl mjöl
1 1/4 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
 
Smält matfettet, vispa ihop ägg och socker och tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop allt till en smet och häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda kladdkakan ca 20 min på 175 grader. Låt sedan kladdkakan kallna innan du börjar med salted caramel toppingen.
 
125 g smör
2 1/2 dl brunt frainsocker
6 msk grädde
1 1/4 tsk salt
5 dl florsocker
 
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och tillsätt sedan farinsocker och 2 msk vispgrädde. Vispa tills sockret lösts upp. Salta och låt puttra försiktigt i ca 2 minuter under omrörning. Häll över smeten i en bunke och låt svalna i ca 30 minuter i rumstemperatur. 
 
 
Tillsätt 3 dl florsocker under vispning med en elvisp och sedan 4 msk vispgrädde och resterande mängd florsocker tills du får en slät och krämig smet. Bred smeten över den kalla kakan och toppa med chokladgodisar. Jag toppade med Center sea salt Caramel, Molle Grädd och gräddkola. 
 
 
/ Urban. 
Kommentera inlägget här: