Pajkladdkaka
Kategori: Allmänt
Pajdeg:
200 g smör/margarin
2 dl socker
4 3/4 dl mjöl
1.5 msk vaniljsocker
1 nypa salt
75 g Mjölkchoklad
Kladdkaka:
100 g smör/margarin
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 dl mjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Blanda ihop smör/margarin, socker, mjöl, vaniljsocker, salt till en pajdeg. Tryck ut 2/3 av degen i en smord och bröad springform. Ställ in i kylen 15 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.
Smält smör/margarin i en kastrull och vänd ner resten av ingredienserna, rör ihop till en fin smet och häll smeten i det förgräddade pajskalet.
Hacka 75 g mjölkchoklad och blanda det med resterande pajdeg. Strö över pajsmulet över kladdkakan och grädda ca 15 minuter på 175 grader.
Låt kakan svalna helt innan servering och servera den med glass.
/ Urban